lauantai 30. maaliskuuta 2013

Nallen Leipäset

Kokeilin taannoin Nallen Neljän Viljan hiutalepaketin takaa löytyvää "Nallen leipäset" -ohjetta. Tästä ohjeesta on tullut meidän perheen kestosuosikki. Ohje on helppo ja nopea, joten näitä tulee leivottua usein, melkeimpä kerran viikossa vähintään. Olen muokannut ohjetta omien mieltymysten mukaan ja kirjoitankin tähän oman versioni. Puolitoista vuotiaan (erittäin vaativan) apukokin kanssa leipominen ei ole sieltä ihan helpoimmasta päästä, mutta lopputulos on tähän asti ollut lähes poikkeuksetta oikein onnistunut.

Näitä tarvitset:

4dl vettä
3dl neljän viljan -hiutaleita
1pss kuivahiivaa
1rkl sokeria
2tl suolaa
½dl juoksevaa margariinia
5dl vehnäjauhoja


Sekoita reilusti kädenlämpöiseen veteen hiutaleet. Lisää joukkoon kuivahiiva. 

Tässä välissä apukokki tahtoo myös sekoittaa ja kun yrität kaapata kipon lisätäksesi sokerin ja suolan, saat aikaiseksi vain megaluokan raivokohtauksen. 

Kun olet saanut apukokin lepyteltyä, lahjonut sekoitusvuoron itsellesi sillä, että apukokki saa hoitaa jauhojen kaatamisen ja lisännyt vihdoin sokerin ja suolan, voit alkaa lisäämään jauhoja välillä sekoittaen. 

Kun olet kerännyt kolme kertaa pöydälle kaadetut jauhot takaisin kippoon, ja saanut ne sekoitettua takinan joukkoon, lisää rasva. Sekoita taikina tasaiseksi. 


Jätä taikina kohoamaan liinan alle siksi aikaa kun lepyttelet taas raivostuneen apukokin, joka ei meinaa vakuutteluista huolimatta uskoa että taikina on valmis eikä sitä tarvitse enää sekoittaa. Keksi apukokille jotain muuta tekemistä jotta saat pahimmat sotkut siivottua. 


Tee taikinasta sopivan kokoisia sämpylöitä pellille kahden ruokalusikan avulla. Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen ja anna sämpylöiden kohota siihen asti kunnes uuni on lämmennyt. Paista uunin keskitasossa 8-10 minuuttia.


Nauti!



3 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta. Kokeilin heti ja oli ihan mielettömän hyvää! Näytti kelpaavan miehelle ja lapsellekin. Tämä ohje on nyt ehdottomasti yksi suosikeistamme. Ja ah, niin helppoa ja nopeaa :)
    -Veera

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, kiva kun maistui! :) Meilläkin mies usein pyytää leipomaan näitä. Ohje on kyllä ihanan simppeli ja parasta on se että näitä voi leipoa ns. käsiään likaamatta :)

      Poista
  2. Hei voiko tehdä oliiviöljyyn?

    VastaaPoista